| Press

Strömsundshjärtat


VISIT STRÖMSUND


Lyssna på sidan Lyssna

Pilgrimsvandring

Hotellplan 2, Gäddede • Område: Frostviken

Kategori: Vandring

Pilgrimens rytm är ofta dagens vandring med vilopauser varje timma, stunder för reflektion eller bön, stillhet och sång.

En pilgrimsmatsäck mitt på dagen och en kvällsmiddag ofta i gemenskap med de människor du mött. Sedan en stund för delande av erfarenheter. Därefter återstår kvällens vila och nattens sömn. Denna rytm kan du använda för kortare eller längre vandringar.

 

Pilgrimsvandringen kan vara som fjällvandring ut i storslagen fjällnatur utan leder. Du kan vandra på egen hand eller i grupp.

 

Från Pilgrimshotellet finns vandringsleder upp på fjället. De passar bäst för dagsturer. Det går också bra att lämna leden och ge sig ut på fjällvidderna, då behöver du karta och kompass.

 

Vill du göra en längre pilgrimsvandring kan du sikta på Stiklestad (ca 2 veckor) eller Nidaros, Trondheim (ca 3 veckor). Den märkta pilgrimsled som är närmast att nå är Nordleden. Till Stiklestad kan man också vandra genom två nationalparker, Lierne och Blåfjella/Skjaekerfjella. Det är en vandring utan leder "in to the wild" till målet.

Övrig information

Faciliteter och service

Ingen uppgift.

 

Information om tillgänglighet

Ingen uppgift.

Ryggsäck intill trädstamm.

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: