På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Strömsundshjärtat

UPPTÄCK STRÖMSUND

Lyssna på sidan Lyssna

Nedre Brakkåfallet

Stora Blåsjön • Område: Frostviken

Kategori: Vandring, Vattenfall

Beläget längs Vildmarksvägen i början av Stora Blåsjön hittar du en tydlig skylt vid vägen som markerar vart stigen börjar mot vattenfallet. Från vägen leder en smal stig på några hundra meter till det vackra vattenfallet.

För att nå fallet tar du den anvisade stigen, ca 100 meter. Du står sedan längst ner i en kanjon med fallet ovanför dig.


För den som är lite mer äventyrlig kan man ta av sig barfota och vandra genom bäcken upp till vattenfallet - se upp bara en del stenar kan vara hala så ta det försiktigt.


Brakkåfallet passar utmärkt att bada i och det kristallklara vattnet svalkar fint en varm sommardag. Stenarna är dessutom platta och vilket gör det lätt att ta sig i och ur vattnet.

Brakkåfallet är även känt från Beppe Wolgers Dunderklumpen och finns med i flera av äventyren och historierna.

  • Var försiktig när du är ute i naturen, det kan vara lätt att halka och göra illa sig. Tänk också på att det är en farlig lekplats så låt inte barnen springa runt och leka nära fallet.

Övrig information

Kontaktinformation/bokning

Gäddede turistinformation 0672-10500

 

Faciliteter och service

Guidade turer

 

Information om tillgänglighet

Ingen uppgift.

Klicka för att se större bild.

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: