På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Strömsundshjärtat

UPPTÄCK STRÖMSUND

Sunnansjögårdens jakt och fiske

Sunnansjö 160, Backe • Område: Backe/Rossön

Kategori: Guidade turer, Jakt, Viltskådning

Sunnansjögården jakt och fiske ligger i Sunnansjö strax utanför Backe, 52 km från Strömsund. Vi är auktoriserad jaktarrangör med jakt på tjäder, orre, hare och älg. Vi har två stugor till uthyrning, varav en är belägen på lantgård med djur. Vi erbjuder även närhet till fiskevatten samt viltskådning mitt i Sveriges brunbjörnstätaste områden. 

Oförglömliga jaktupplevelser

Upplev det stora äventyret i den norrländska vildmarken, där det ges många chanser till oförglömliga jaktupplevelser. Här kan du jaga tjäder, orre, hare, bäver (20.000 ha stort jaktområde) och älg (5.500 ha).

Du bor bekvämt i någon av våra två jaktcamper där det ger möjlighet till väl smakliga måltider med viltet från skogen som råvara.

Vi gör din jaktupplevelse till något extra genom vår erfarenhet som auktoriserade jaktvärdar.

Priser: Vi skräddarsyr jaktarrangemangen efter era önskemål. Ta gärna kontakt med oss så lämnar vi närmare prisuppgifter.

Skåda och fotografera björnar i det vilda!

Sunnansjögården erbjuder viltskådning mitt i Sveriges brunbjörnstätaste områden. Från vårt bekväma fotogömsle kan du på tryggt avstånd fotografera och beskåda vilda djur i sin naturliga miljö.


Fotogömslena är timrade med en fotoglugg och utrustade med stolar, sängar och toalett – allt du behöver för en spännande natt i gömslet! Chans att få se bland annat björn, kungsörn, räv, skogsfåglar, lo, järv, älg och rådjur på nära håll.


Du behöver inte alls vara proffsfotograf för att njuta av upplevelsen, våra fotogömslen är anpassade för alla. Kamerautrustning tar du med dig själv, om du inte föredrar att enbart spana förståss.


Det går bra att ta med sig barn till gömslet men de kanske inte uppskattar att sitta tysta och vänta en hel natt. Vi kör bil nästan hela vägen till gömslet, det är bara de sista 300 meter du måste gå. För dig som har svårigheter att gå finns det även möjlighet att bli utkörd med fyrhjuling.

Kläder och utrustning

Stövlar är att rekommendera eftersom det är lite vått i markerna. Ta med bekväma kläder, kikare samt fotoutrustning och stativ om ni vill fota.

Bo i vårt gästhus

Vi har en mindre stuga på gården med dusch, diskmaskin med mera, lämplig för 1 till 3 personer.


Vi har även ett hus i skogen i närheten av fotogömslet, även det fullt utrustat med bland annat diskmaskin och dusch.

Boka en paketresa!

Vi rekommenderar en tredagarsvistelse för bästa möjliga upplevelse:


Dag 1: Ankomst på em. Fika och information. Vi gör smörgåsar och kaffe att ta med till gömslet, natten är lång och man kan bli hungrig. Vid 19 tiden går vi till gömslet, där ni även får mer information. För er egen säkerhet är det inte tillåtet att lämna gömslet under natten.


Dag 2: På morgonen blir ni upphämtade av oss och en härlig frukost väntar på er på gården. Därefter har ni resten av dagen fri för att vila innan nästa pass. Ni kan även bada bastu nere vid älven eller paddla kajak. Efter middagen är det utfärd till gömslet för ännu en spännande natt.


Dag 3: Upphämtning på morgonen, frukost och hemfärd efter ett par timmars vila.

Pris för en tredagarsvistelse (2019): 4.500 kr/person, inkl måltider.


Det är inga problem om ni vill stanna en kortare eller längre period, eller kanske laga er egen mat. Vi skräddarsyr vistelsen efter era önskemål!


Slutligen vill vi poängtera att vi inte kan garantera att man får se björn, men vad vi kan garantera är att ni får de bästa möjliga förutsättningarna för det.

 

Pris för enbart vistelse i gömslet (2019): 1.200 kr/person, vi kan ordna måltider enligt överenskommelse.

Följ oss!

Följ oss gärna på vår Facebooksida Sunnansjögårdens photohides. Den uppdateras mer ofta än hemsidan.

Övrig information

Kontaktinformation/bokning

Sunnansjögårdens jakt och fiske, 0624-100 19, 070-655 81 33
sunnansjogarden@telia.com


Jakt och fiske

Webb: www.sunnansjogarden.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebook: https://www.facebook.com/Sunnansjögårdens-Jakt-Fiske-280717888634288/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Viltskådning

Webb: http://photohides.se/svlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebook: www.facebook.com/Sunnansjögården-Photohidesse-648595091888630/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Faciliteter och service

Guidade turer

 

Information om tillgänglighet

Ingen uppgift.

Klicka för att se större bild.

Björnar

Björnar från gömslet.

Rött hus

Boende i stugor.

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: 20 juni 2019