På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Strömsundshjärtat

UPPTÄCK STRÖMSUND

Lyssna på sidan Lyssna

Korallgrottan

Korallgrottan, Frostviken • Område: Frostviken

Kategori: Vandring, Guidade turer

Korallgrottan upptäcktes 1985 och hittills har över sex kilometer gångar och salar utforskats, det gör grottan till Sveriges längsta. Tillsammans med guide kan du känna dig som en riktig speleolog, åla dig igenom trånga passager och se stora grottsalar.

Grottans storlek är unik, men också dess innehåll. På flera ställen finns nämligen avlagringar av olika slag som tyder på att den ”överlevt” flera istider.
Tunnlarna och alla fascinerande grottfenomen har bildats under årtusenden, genom att vatten sipprar fram i sprickor i kalkstenen.
Där vatten tränger sig in i grottan bildas små vita droppstenar. De flesta är kortare än tio centimeter, de har inte hunnit bli större trots att de haft drygt 8 000 år på sig att växa!

Vissa av grottans droppstenar är knöliga och liknar koraller, och från dem har grottan fått sitt namn. Kom ihåg att ta med en extra tröja – temperaturen i grottan är konstant 4 grader!

En heldagsutflykt till Korallgrottan med guide bjuder på låga kryppassager, klättring i fossila vattenfall och ”vandring” i den voluminösa huvudgången med olika former av droppsten.

Boka guidade turer: www.frostvikenadventure.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Övrig information

Kontaktinformation/bokning

Gäddede Turistinformation, 0672-10500
Boka guidade turer: www.frostvikenadventure.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Karta: www.naturkartan.se/sv/jamtland/korallgrottanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Faciliteter och service

Guidade turer

 

Information om tillgänglighet

Ingen uppgift.

Klicka för att se större bild.

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: