| Press

Strömsundshjärtat


VISIT STRÖMSUND


Lyssna på sidan Lyssna

STF Vandrarhem, Björkvattnet

Björkvattnet 360, Gäddede • Område: Frostviken, Vildmarksvägen

Kategori: Vandrarhem

Björkvattnet Vandrarhem & Spa ligger som en avstickare från Vildmarksvägen. Vi erbjuder boende, spa, massage och närheten till lugnet, naturen och fjällen. Vi har öppet året om.

Familjen Lindman driver vandrarhemmet i Björkvattnet sedan snart 40 år tillbaka. Sune och Ardis byggde om byns gamla skola från 50-talet och flyttade själv in i lärarbostaden. Vi har välkomnat gäster i många år till i en av dom vackra byarna i Frostvikens fjällområde och det vill vi fortsätta med!


Hitta hit: Till oss åker ni via Gäddede eller via andra sidan Kvarnbergsvattnet och genom Norge. Grusväg med älg, björn, tjäder och orre som resekamrat längs färden. Livsmedelsbutik hittar ni i Gäddede eller i grannbyn Kvelia i Norge, ca 1 mil från vandrarhemmet.


Boende: Vandrarhemstandard, med reducerat pris som medlemmar i STF. Egna rum. Vi har även 2 sovstugor, 50 m bakom huset för gäster med husdjur, endast sommartid. Självhushåll, gemensamma faciliteter; kök, matsal, tv-rum, dusch och toalett i stora huset.


Spa: Spa - och relaxavdelning på nedervåningen med möjlighet att boka både klassisk och medicinsk massagebehandling. Bokas via telefon eller Facebook.


Fiske: Området erbjuder fjällfiske med röding och öring. Vi ingår i Frostvikenkortet och fiskekort köpes via Ifiske.se. Båtuthyrning, flytvästar finns.

 

Aktiviteter: Badplats ca 200 m nedanför vandrarhemmet, barnvänligt, med grillplats. Ni har nära till skoterleder som sommartid kan användas som vandringsled. Skidspår finns i hela området, både på svenska och norska sidan, bland annat Flyktingloppets skidspår.


Vi är också samarbetspartners med gröna och vita bandet.

 

Portfjället är vår ögonsten, med toppar, både i Sverige och Norge. Högsta punkt är 823 möh. På svenska toppen, finns ett gränsröse mellan Norge och Sverige, häftig upplevelse att befinna sig i två länder samtidigt.

 

Välkomna!

Övrig information

Faciliteter och service

Barnvänligt, Djur tillåtna, Bastu, Wifi, Spa

 

Information om tillgänglighet

Parkering

Vandrarhemmet i Björkvattnet.

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: