| Press

Strömsundshjärtat


VISIT STRÖMSUND


Lyssna på sidan Lyssna

Rossöns FVO

Rossön • Område: Backe/Rossön

Kategori: Camping/stugor, Fiske

Rossöns fiskevårdsområde består av ett vidsträckt sjösystem med skiftande karaktär. Inom området finns fiskestugor för övernattning vid ett flertal av områdets kortfiskevatten.

Rossöns fiskevårdsområde består av ett vidsträckt sjösystem med skiftande karaktär. Inom området finns ett rikt urval av sjöar, tjärnar och vattendrag. Fiskestugor finns för övernattning vid ett flertal av områdets kortfiskevatten.

Stugor

Härbret, Rossöns golfbana

Härbret ligger vid Rossöns golfbaneanläggning i Näsets by vid Näsån, 2 km från Rossön, och har nio bäddar. Häbret har i två separata rum med pentryn och ett loft med braskamin och tv.


I anslutning till härbret finns en vedeldad bastu och servicebyggnad med kök för självhushåll, toalett och dusch. I servicebyggnadens övervåning finns fem bäddar. I stughyran ingår sänglinne. Båt kan hyras under vistelsen.

Bodumstugan, Rossöns golfbana

Bodumstugan ligger vid Rossöns golfbaneanläggning i Näsets by vid Näsån, 2 km från Rossön. Stugan har kök för självhushåll, toalett, dusch och vedeldad bastu. I stugans övervåning finns två sovrum med 5 bäddar. I stughyran ingår sänglinne. Båt kan hyras under vistelsen.

Björken, Vallsjön

Stugan Björken ligger 15 km från Rossön. Den har två bäddar och är utrustad med gasolanläggning i form av kylskåp, spis och kamin. Extrabädd finns vid behov.

I anslutning till stugan finns 2-bäddars friggebod, utedass och båtbrygga. I stughyran ingår sänglinne. Båt kan hyras under vistelsen.

Om fisket

I Vallsjön finns stora utmaningar när det gäller sportfiske. Det är inte helt ovanligt att fyrakilosöringar utmanar. Effektivaste fisket har man från båt kring midsommartid när det större dagsländorna kläckts. Här finns båt och en stuga att hyra.


Trehörningen och Gröttjärn är nya spännande vatten som området förvaltar. I Trehörningen finns ett bestånd av självreproducerande röding. I Gröttjärn har ett spännande harrvatten skapats.


För den som vill ge sig ut på en lite längre fisketur är Byvattnet ett givet mål. Här och vid Harahällarna utmed Nagasjöåns mynning, kan man fiska öring i storslagen natur. En loftstuga finns för uthyrning vid Byvattnet.


Vattensystemet sammanfogas vid Bodumssjön som omgärdar Rossön med 18 mil stränder. Här finns många homar, vikar och näs som sommartid kan upplevas från turistbåten Bärgaren.


Dessutom kan vi erbjuda:

  • Försäljning av fiskekort
  • Uthyrning av båtar
  • Guidning
  • Weekendpaket
  • Småviltsjakt

Övrig information

Faciliteter och service

Bastu

 

Information om tillgänglighet

Ingen uppgift.

Häbret.

Bodumstugan.

Bodumstugan.

Stugan Björken.

Björken.

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: