Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Nyhetsbrev mars 2024

Näringsliv och utveckling skickar kontinuerligt ut nyhetsbrev till företag i Strömsunds kommun. I nyhetsbreven berättar vi om vad som är på gång inom näringslivet, informerar om inbjudningar till seminarier, utbildningar och möten som rör näringslivet.

  • Enkät - Kartläggning av kompetensbehov hos företag i Strömsunds kommun 2024


Vi på Näringsliv och utveckling tillsammans med andra näringslivsaktörer och kommuner i Norrbotten och Västerbotten genomför denna enkät. Syftet med undersökningen är att identifiera och förstå behoven av kompetenser inom våra lokala företag, vilket kommer att ligga till grund för framtida utbildningsinsatser och kompetensutveckling.


Din delaktighet och engagemang är avgörande för att säkerställa att enkätundersökningen speglar de verkliga behoven företag i vår kommun har.

Vi hoppas att du ser ett värde i att bidra med de behov ditt företag har. Dina svar är viktiga för vårt fortsatta utvecklingsarbete tillsammans.

Tack på förhand för ditt engagemang och samarbete!

Tryck här så kommer du vidare till enkäten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Näringslivslunch i Gäddede 14 mars

Plats: Tjeedtege Café & Butik, Storgatan 33, Gäddede
Tid: 12.00 – 13.15
Dag: 14 mars

Utöver god mat, få träffa företagarkollegor och få senaste nytt ur ett företagarperspektiv från kommunen kommer vi få presentationer från:

  • Frostviksfjällen, framöver och så där

Efter pandemi, när räntan ser ut att gå ner, det händer mycket positivt i området funderade vi om det var läge att se om möjligheterna till att väcka liv i samarbetsmodeller under gemensamma paraplyet Frostviksfjäll igen. Under några veckor i januari har vi engagerat Andreas Edholm från JHT som genomfört ett arbete med att intervjua ett antal företag för ta tempen på hur man kan utveckla näringen gemensamt i hela området. Andreas är med och presenterar sitt arbete.

  • Ett café i Tjeedtege, hur är det?

Kicki Stenwall driver Tjeedtege Café och butik med ett unikt samiskt tema i interiören och på tallriken. Vi får höra mer om hur vi med naturen, det samiska temat skapar en helt unik produkt för våra internationella gäster. En enkel lektion under temat: Gräv där du står.

  • Service och trygghetspunkt i Stora Blåsjön

Vad händer med butiken eller drivmedelsanläggningen om elkraften uteblir över en lång tid? Hur säker vi service och trygghet i tider av kris eller krig? Behovet av ett reservkraftaggregat som ska kunna bidra med elkraft för att kunna drifta livsmedels- och drivmedelsförsörjningen om strömtillförseln slås ut bedöms vara stort. Vi berättar mer om detta samt hur SOT-punkten också ska utgöra en informations- och kommunikationsnod för alla aktörer i händelse av en samhällsstörning, och även en ledningsplats


Anmäl senast den 10 mars om att ni kommer samt eventuella mat allergier till: victora.aslund@stromsund.se

Vi bjuder på lunchen varmt Välkomna!
Patrik Jemteborn
Näringslivschef Strömsund kommun

  • Kompetensutveckling för företag på landsbygden i Jämtlands län /Nya jobb

Online webbinarier med Marcus Eldh

21 mars – Maximera dina hemsidetexter med ChatGPT.
Kl. 08.30 – 09.40. Kostnadsfritt.


Online webbinarium -Tillgänglig besöksverksamhet.

14 mars – Lunchwebbinarium Kl. 11.45 – 13.00


  • Få kostnadsfria rådgivningstimmar genom Timbanken

Erbjudandet om rådgivning genom Timbanken omfattar upp till fem timmar och riktar sig till företag i Jämtlands län.
Syftet med Timbanken är att stötta utveckling hos företag i Jämtlands län. Mer info om timbanken och hur du ansöker om rådgivningstimmar hittar du genom att gå in på länken.


Timbankens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Leverentörs webbinarier om upphandling med tillhörande frågestund

Upphandlingskontoret arbetar på uppdrag av kommunerna i Jämtland med att utföra offentliga upphandlingar med kvalitet. Vi vet att många leverantörer är intresserade av att lägga anbud, men att upphandlingsvärlden kan uppfattas som stel och svårtillgängligt. Ofta sker till exempel kontakten mellan oss bara genom frågor och svar i upphandlingar.


För att det offentliga och privata ska kunna samverka på bästa sätt är en levande kommunikation avgörande. Upphandlingskontoret inbjuder därför som ett led i vårt kommunikationsarbete in leverantörer i Jämtland till en serie webbinarier med tillhörande frågestund. Vårt första möte riktar sig även mot politiker som vill delta i en öppen dialog om upphandling.


Webbinarierna är utan kostnad att delta i via Teams och kommer att vara uppdelade på fem olika delar. Registrering i förväg krävs för att få en länk till mötet.

Välkommen att registrera er via länkarna nedan för en eller flera möten ni är intresserade av. Samtliga träffar sker på tisdagar klockan 8.00.

Frågor för respektive webbinarium kan ställas här i förväg till Nils Larsson på upphandlingskontoret.

  • Avtalsfrågor

Mötet fokuserar på olika frågor som kan kopplas till avtalet och avtalstiden. Bland annat diskuteras verktygen för att lösa problem mellan parterna. Slutligen även en avslutande frågestund.

Tisdag 12 mars. klockan. 08.00, Teams webbinarium Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Överprövning och sekretess

Mötet som är det sista i vår serie fokuserar på några viktiga punkter att tänka på vid en överprövning. Även grundläggande information om hur en sekretessprövning görs. Slutligen finns en frågestund för övriga frågor.

Tisdag 26 mars. klockan.08.00, Teams webbinarium Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Upphandlingar i Strömsunds kommun

Matformar till förpackningsmaskin - Sista anbudsdag: 2024-03-17 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Korttidsvistelse enligt 9§6 Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sista anbudsdag: 2024-04-22 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Kommande upphandlingar
  • Åtgärdsförberedande undersökningar i Ulriksfors, mars-april

Har ni frågor om upphandling? kontakta Camilla Hulkki.
Kontaktuppgifter:

Camilla Hulkki

Upphandlingssamordnare

0670-16743

Ja tack, jag vill prenumerera på nyhetsbrevet. * (obligatorisk)
Ja tack, jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.



Kontakta oss

Näringsliv och utveckling

Box 500, Storgatan 20

833 33 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: