På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Jormvattnets skola

Jormskolan

Jormskolan ligger i den lilla byn Jormvattnet, cirka 26 mil norr om Östersund vid norska gränsen. Här är vi omgivna av fjäll och en fantastisk natur.

På Jormskolan går elever från förskoleklass till årskurs tre. Vårt arbete i skolan är präglat av vad årstiderna erbjuder, det innebär mycket uteverksamhet som vi väljer att kalla för ”naturskola”.  

Integrerade klasser

Arbetsformen är åldersblandad, hos oss går barn från förskoleklass upp till årskurs tre i samma klassrum. I verksamheten samarbetar vi även mycket med förskolan Jätten Jorm som ligger i samma byggnad.

Samarbete med Frostviksskolan

Till Frostviksskolan i Gäddede åker vi med jämna mellanrum för att få simundervisning, slöjd för årskurs tre, musik med mera. Eleverna lär genom det samarbetet känna skolan och de jämnåriga klasskamraterna så att ingenting ska vara nytt när de börjar där i årskurs fyra.

 

Vi har också gemensamma samarbetsdagar någon gång per termin då alla elever genomför gruppstärkande aktiviteter tillsammans på Frostviksskolan.

Kommunens minsta skola

Jormskolan är kommunens minsta skola och vi törs nog också påstå att vi är landets minsta skola i elevantal. För närvarande går fyra elever på skolan, men vi ser att fler barn är på väg in och antalet elever kommer att öka de närmaste åren. Vi ser ljust på framtiden, vi har en viktig roll på grund av de långa avstånden.

Madeleine Olofsson

Välkommen!

Jag heter Madeleine Olofsson och är lärare på Jormskolan.

 

Välkommen att kontakta mig vid frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela skolan. Ring eller skicka SMS helst innan dagens första lektion och varje dag ditt barn är sjukt.

 

Telefonnummer

070-207 88 16

Matsedel

Kontakta oss

Jormskolan

Jormvägen 959

830 90 Gäddede

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 28 september 2017