På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Barn i förskoleklass.

Förskoleklass

Förskoleklassen är en skolförberedande verksamhet för sexåringar. Det är en frivillig skolform som omfattar 15 timmar per vecka. Året i förskoleklass ska stimulera varje barns utveckling och ligga till grund för den fortsatta skolgången.

Barnen har rätt till 15 timmar per vecka, eller 525 timmar per läsår. Barnet har rätt att direkt börja i första klass om vårdnadshavarna begär det.

Året i förskoleklassen

Året i förskoleklassen är ett första steg in i skolans värld. Barnen lär sig bland annat skolans rutiner i matsalen, på gymnastiken, på raster och får kunskap om vilka regler som finns. De får också de första grundläggande kunskaperna i svenska och matte.

Anmälan till förskoleklass

Under våren det år barnet fyller sex år skickar skolan hem information om förskoleklass till alla vårdnadshavare.

 

I brevet finns blanketten ”Anmälan till förskoleklass/skola”. Där kan ni vårdnadshavare välja mellan förskoleklass och första klass.

Även barn som tidigare gått i förskolan ska skicka in anmälan.

Kontakta oss

Barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 3 mars 2017