På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Vaerie Fjällprodukter


Datum: 2018-01-02 – 2019-01-01

Kategori: Fiske | Guidade turer | Övrigt Boende

Besök en tidlös plats på jorden. Det är du, vattnet och elden! Lev det äkta samiska att inte lämna några märken efter sig.

Vaerie Fjällprodukter är ett småskaligt familjeföretag med fokus på det genuina samiska levnadssättet.

Vi erbjuder fjällöringsfiske i vatten som aldrig tidigare varit upplåtet för sportfiske. Vårt koncept är få kunder och kvalitativt, kontrollerat fiske och tanken att efterlämna fjällområdet till nästa generation så som vi tog över det av den gamla...

Gierkiejaevrien (Stensjön) är beläget väster om vackra Blomhöjden i Ohredahke samebys södra område.

Du bor vackert vid utloppet av Klingervattnet, den nordligaste av sjöarna. Härifrån når man alla tre vatten på fem minuters promenad. Sjöarna är förbundna med varandra via en bäck och är rena öringsvatten!

Här kan du och kompisarna/familjen fiska, äta, bo med helpension och njuta av att vara helt ensamma bland sjöarna i väglöst land. Avsluta dagen med delikatesser från området. Ren, älg, öring, bär och örter blir en vild trerätters gourmetupplevelse. Vi ser till att ni får den ultimata upplevelsen.

Hit tar man sig enklast med flyg eller tåg till Östersund och därefter helikopter direkt till Stensjön eller bil till vägens ände i Blomhöjden.

Till Stensjön är det sedan ca 8 km vandring till båtlänningen vid sjöns östra ände/alternativt helikopter från Blomhöjden (vi ordnar de reseförbindelser och helikoptertransporter som ni önskar).

Vaerie Fjällprodukter

Vaerie Fjällprodukter

Om denna aktivitet

Telefonnummer
070-267 72 27, 076-846 40 14
E-postadress
Plats
Gierkiejaevrien (Stensjön)

Senast ändrad/granskad: 13 november 2018