Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Centralskolan i Hoting

Central­skolan

Centralskolan i Hoting är F–9-skola med omkring hundra elever. Att genom friluftsliv bygga upp elevernas hälsa och självkänsla löper som en röd tråd genom verksamheten.

Information med anledning av covid-19

Kommunen arbetar löpande med att hantera pandemin i sina verksamheter. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och fattar lokala beslut om restriktioner vid behov.

Sjuka elever ska vara hemma

Elever som är sjuka eller uppvisar symtom ska stanna hemma. Det gäller även om symtomen är milda.

Symtomfria barn bör stanna hemma om någon i familjen har covid-19

Från och med 1 december 2020 ska även barn i grundskolan stanna hemma om någon som de bor tillsammans med har covid-19. Alla i familjen ska stanna hemma i minst sju dagar från den dag personen som har covid-19 blev provtagen. Undvik fritidsaktiviteter under hela inkubationstiden.

Undvik fysiska besök

Vi uppmanar dig som anhörig att tills vidare undvika besök på skolan. Ta helst kontakt via telefon eller mejl.

Kommunens samlade information

Kommunens information om vad som gäller i skola och fritidshem

Entrén på Centralskolan.

Entrén på Centralskolan.

Centralskolans uppdrag är att hjälpa eleverna i sitt lärande. Hos oss ska de få möjlighet att hämta in och utveckla kunskaper och värden. Vi ska i samarbete med hemmen främja den personliga utvecklingen så att eleverna blir aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande personer och medborgare.

Hälsa och friluftsliv

Centralskolan vill bygga upp elevernas hälsa och självkänsla genom friluftsaktiviteter av olika slag. Förutom dagar med bärplockning, endagsfjällvandring, ”Hitta vilse”-tema, heldagsturer på skidor, isfiske och många andra utomhusverksamheter finns återkommande äventyr för barn i alla åldrar.

Givande utomhusaktiviteter

I lågstadiet sker övernattning med bad och utomhusaktiviteter i mörker. Eleverna får också prova på att leva stenåldersliv med allt vad det innebär på Knortmon.

Lär oss entreprenörskap

I mellanstadiet jobbar vi kontinuerligt i skolskogen, övernattar i en gammal skogsarbetarkoja och ger oss ut på en flerdagars paddlingtur med tält och matlagning över öppen eld. Vi tränar entreprenöriellt lärande med en årlig loppis där avkastningen går till en badresa till Örnsköldsvik.


I högstadiet gör vi också flera utflykter, bland annat en fjällvandring.

Victoria Tjernlund, rektor Centralskolan och Kyrktåsjö skola.

Välkommen!

Jag heter Victoria Tjernlund och är rektor på skolan.


Kontakta mig om du har några frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela skolan. Ring helst innan dagens första lektion och varje dag ditt barn är sjukt.

 

Telefonnummer

0515-77 76 14

Matsedel

Kontakta oss

Centralskolan

Storgatan 37

833 51 Hoting

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: