Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Barn sitter i säng, håller armarna om benen.

Publicerad:

Våld kan se ut på många olika sätt men är aldrig okej!

Tillsammans vill vi stoppa våldet i nära relationer. Därför startar nu en informationskampanj som vänder sig till unga mellan 13 och 23 år. Bakom kampanjen står Centrum mot våld, ungdomsmottagningen, elevhälsan och de nationella ideella organisationerna Rädda barnen och 1000 möjligheter som driver karlekenarfri.se respektive ungarelationer.se.

Unga som blir utsatta, eller utsätter andra, för våld behöver veta var de kan vända sig för att få stöd. Nu startar en gemensam kampanj som ska ge unga fler möjligheter att välja vem de vill ta kontakt med.

Våld är aldrig okej!

Kampanjens budskap är: Våld är aldrig okej. Ingen får kränka dig, hota dig, slå dig eller tvinga dig att göra något du inte vill göra. Det finns hjälp att få. Vi finns här för dig.


Informationskampanjen kommer främst att synas i sociala medier och genom affischer på platser där unga rör sig.

Om Centrum mot våld

Centrum mot våld är en samverkan mellan alla kommuner i Jämtlands län. Här kan du som bor i länet få råd och stöd, om du är eller varit utsatt för våld. Barn och unga som upplever eller har upplevt våld får särskilt stöd och personer som utövar eller har utövat våld kan få behandling.

Mer information

På webbplatsen finns mer information och kontaktuppgifter. Vi har tystnadsplikt och du kan vara anonym i den inledande kontakten med oss.

Affisch med texten: Våld är aldrig okej.

Centrum mot våld är en samverkan mellan alla kommuner i Jämtlands län.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: