Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Migrationsverket har just nu inte behov av boendeplatser i vår kommun

Behovet av akuta boendeplatser för flyktingar från Ukraina har minskat kraftigt. Det visar Migrationsverkets senaste analyser. Det innebär i dagsläget att myndigheten inte behöver boendeplatser i vår kommun eller i Jämtlands län.

Migrationsverkets analys visar att boendesituationen har stabiliserats sedan myndighetens första bedömning i början av mars. Behovet av evakueringsplatser har minskat från 12.000 platser till 6.000 platser och Migrationsverket kan i dagsläget ge plats till alla sökande som behöver akut boende. Migrationsverket har därför meddelat kommuner som erbjudit platser att de för närvarande inte behövs. Myndigheten fortsätter arbetet med att ta fram fler långsiktiga boenden.

Vi följer utvecklingen

Strömsunds kommun har utfört en inventering av möjliga boenden, skulle läget förändras kan vi erbjuda Migrationsverket både akuta evakueringsplatser och mer långsiktiga boenden.

– Kommunledningen följer utvecklingen noga och blir det aktuellt står vi beredda att ge ett bra mottagande för de människor som är på flykt, säger kommundirektör Anneli Svensson.

Mer information

På vår webbplats finner du mer information om invasionen av Ukraina, länkar till bekräftad information, e-tjänst för dig som har hjälp att erbjuda samt vägledning om du känner oro.

Till samlad information på www.stromsund.se/ukraina

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: