Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Strömsundsbron. På bilden står det "Klimatvecka".

Vecka 12 pågår kommunens Klimatvecka.

Publicerad:

Den 26 mars är det Earth hour – nu startar klimatveckan

Nu på lördag den 26 mars infaller världens största klimatmanifestation Earth hour. Det uppmärksammar vi genom en klimatvecka där vi sätter fokus på miljö och klimat. Alla kan bidra till ett bättre klimat. Till exempel genom att se över vilka möjliga förändringar du kan göra i din vardag.

Kommunen har under flera år deltagit i Earth hour genom olika aktiviteter för att sätta fokus på klimatfrågan. Hur våra verksamheter kan minska sin miljöpåverkan är en ständigt aktuell och viktig fråga. Genom våra insatser vill vi också verka för att fler invånare i kommunen ska bli medvetna om hur de kan agera miljövänligt i sin vardag.

Digitala möten och arbetshubbar

Pandemin har hjälpt oss att minska vår klimatpåverkan då arbetsresorna minskat avsevärt genom ökat distansarbete och digitala möten. Detta kommer medarbetarna att fortsätta med i den utsträckning det är möjligt. I mars invigde vi kommunens första arbetshubb i Hammerdal med fyra kontorsarbetsplatser där anställda kan kombinera kontorsförlagt arbete med distansarbete. Framöver kan fler arbetshubbar bli aktuella på andra platser.

 

– Vårt sätt att arbeta håller på att förändras och vi vill följa med i utvecklingen genom satsning på arbetshubbar. Vi ser många fördelar både för oss som arbetsgivare och för våra medarbetare. De har möjlighet att spara tid och pengar samtidigt som vi gör en miljömässig besparing genom minskat resande, säger Anneli Svensson, kommundirektör.

Nu startar Klimatveckan!

På lördag den 26 mars är det Earth hour. Den uppmärksammar vi genom att sätta fokus på miljö och klimat under vecka 12. Vi lyfter goda exempel från våra verksamheter och ger tips på hur vi alla kan bidra i vår vardag, så håll utkik i våra kanaler!

Släck under Earth hour

Världsnaturfonden, WWF, har samlat 50 små och stora förändringar du kan göra för planeten. Bygg till exempel ett insektshotell, låt en del av din gräsmatta växa eller släck alla lampor under Earth hour. Ingen kan göra allt men om vi är många, kan vi tillsammans göra stor skillnad!

Välj förändringarna du ska börja med på Världsnaturfondens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Earth hour på Världsnaturfondens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till kommunens sidor om klimatsmart och miljövänlig vardag

Aktiviteter under Klimatveckan

  • Hjalmar Strömerskolan har aktiviteter kopplade till de globala miljömålen.
  • Information om att lämna in överblivna läkemedel.
  • Strömsunds hyresbostäder uppmanar hyresgästerna att släcka under Earth hour.
  • Jämtlandsvärme informerar om ny e-tjänst.
  • Uppstart för planering av matsvinnstävling mellan grundskolor. Tävlingen sker vecka 20 – mer info kommer!
  • Allaktivitetshuset Saga anordnar musikquiz, tipsrunda och målning på tema biologisk mångfald torsdag 24 mars kl. 17–21 (åk. 6–9) och fredag 25 mars kl. 18–22 (gymnasiet).
  • Strömsund turism tipsar på Facebook om lokala besöksmål och hemester.
  • Vi informerar om fördelarna med e-faktura, autogiro och e-tjänster.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: