Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Ny e-tjänst för dig som har hjälp att erbjuda

Vill du anmäla att du har språkkunskaper, husrum, kläder, hygienartiklar eller annat att erbjuda inför en möjlig, kommande flyktingström från Ukraina? Nu lanserar vi en e-tjänst där du kan anmäla vad du kan bidra med.

Strömsunds kommun samordnar frivilliga insatser inför en möjlig, kommande flyktingström från Ukraina till vår kommun. Vi märker att engagemanget är stort, många hör av sig och vill bidra med hjälp till de som är på flykt.

Använd vår e-tjänst

För att göra det enkelt för den som vill skänka saker eller på annat sätt hjälpa till lanserar vi nu en e-tjänst. Där kan du anmäla om du har språkkunskaper, husrum, kläder, hygienartiklar eller annat att erbjuda. I e-tjänsten fyller du i vad du kan erbjuda samt dina kontaktuppgifter. Om det blir aktuellt att använda det du bidrar med, kontaktar vi dig.

Till e-tjänsten Samordning av frivilliga initiativ för flyktningar från Ukraina Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information från Migrationsverket

Vi har samlat all information som rör kriget i Ukraina på stromsund.se/ukraina. Där finns länk till Migrationsverket med fakta om vad som gäller för personer som söker sig till Sverige, och för de som öppnar sitt hem för flyktingar.

Till samlingssidan om situationen i Ukraina

Kontakta oss

Integrationsservice Strömsunds kommun

Gröna skolan, Myrgatan 10

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: