Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat:

Viktig information inför skolstart 11 januari

Tisdagen den 11 januari välkomnar vi samtliga elever tillbaka efter jullovet. Vi följer Folkhälsomyndighetens nationella rekommendationer vilket innebär undervisning på plats i skolan. Tillsammans behöver vi fortsatt hjälpas åt för att begränsa smittspridningen.

Precis som tidigare gör vi en rad insatser för att minska risken för smittspridning på skolorna. Det handlar bland annat om goda städrutiner och bra möjligheter till handtvätt. Skolorna arbetar för att undvika större samlingar av personer och att blanda elever som inte vanligtvis träffas.

 

Smittspridningen av covid-19 är väldigt hög i samhället vilket gör att vi även framöver behöver hjälpas åt för att skapa en så trygg skolmiljö som möjligt.

Till dig som elev

Det här ska du göra om du känner dig sjuk med symtom på covid-19 eller annan luftvägsinfektion:

  • Stanna hemma.
    Det gäller alla, även om du tidigare haft covid-19 eller är vaccinerad. Exempel på symtom kan vara snuva, halsont, feber, hosta och sjukdomskänsla.
  • Testa dig.
    Medan du väntar på testning, och sedan på provsvaret, ska du stanna hemma och bete dig som om du har covid-19.

Om någon i ditt hushåll har covid-19

Du som bor tillsammans med någon med bekräftad covid-19 ska stanna hemma i minst sju dagar. Följ sjukvårdens anvisningar.

Folkhälsomyndigheten: Om du eller någon i familjen blivit sjuk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tänk också på detta i skolans lokaler

  • Sträva efter att hålla avstånd till varandra.
  • Tvätta händerna noga och regelbundet.

Det är viktigt för att skydda dem som är sköra och kan bli allvarligt sjuka, samt för att så få som möjligt ska bli sjuka och behöva stanna hemma. På så sätt kan vi hålla förskolor, skolor och andra viktiga verksamheter öppna.

Till dig som vårdnadshavare

Det är påfrestande att vara mitt i en pandemi som vi är nu. Det kan bli många VAB-dagar och perioder där flera personer i hushållet blir sjuka om vartannat. Från skola, fritidshem och förskola vädjar vi till att du följer de rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten och lokalt i ditt eller dina barns verksamhet.


Smittspridningen innebär också en stor påfrestan på vår personal och våra möjligheter att bemanna verksamheterna i samband med frånvaro på grund av symtom, testning och så vidare. Det är viktigt att vi hjälps åt.


Vi följer löpande utvecklingen och återkommer vid behov med ny information.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: