Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Returpapper blir ett kommunalt ansvar

Regeringen har beslutat att producentansvaret för returpapper upphör. Istället läggs ansvaret på kommunerna att samla in returpapper från 1 januari 2022.

Från årsskiftet tar kommunerna över ansvaret för att samla in och återvinna returpapper i Sverige. Returpapper definieras som tidningar, tidskrifter, direktreklam, kataloger, kopieringspapper, skriv- och ritpapper samt liknande produkter av papper.

För hushållen blir det ingen större skillnad

För hushållen i Strömsunds kommun betyder det ingen större skillnad. Du kan fortsätta lämna tidningar och returpapper i tidningsbehållaren på kommunens återvinningscentraler (ÅVC), eller vid återvinnings­stationerna (ÅVS), där du lämnar förpackningar. Om du idag har ett särskilt kärl för returpapper där du bor kommer det inte att bli någon större förändring.

Fastighetsägare och verksamheter kan behöva teckna nytt avtal

För fastighetsägare och verksamheter som idag har avtal med en entreprenör som hämtar returpapper vid fastigheten innebär det att dessa avtal måste sägas upp.

 

Istället ska, Lundstams Åkeri & Återvinning AB som är den leverantör Strömsunds kommun har handlat upp kontaktas. Lundstams Åkeri & Återvinning AB når du på telefon: 063-57 60 60 eller via mejl: info(a)lundstams.se

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: