Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Från 1 januari kan fler pensionärer ha rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten

Bostadstillägg är ett tillägg till den allmänna pensionen som du ansöker om själv hos Pensionsmyndigheten. Från januari 2022 ändras beräkningen för bostadstillägget vilket innebär att fler pensionärer kan ha rätt till förmånen.

En uppskattning som Pensionsmyndigheten gjort visar att omkring 100 000 pensionärer går miste om pengar de skulle kunna ha rätt till. Det är bostadskostnad, inkomst och eventuella tillgångar som avgör om du kan få bostadstillägg.

Fler kan ha rätt till bostadstillägg

Från januari 2022 ändras beräkningen för bostadstillägget vilket innebär att fler pensionärer kan ha rätt till förmånen.

Innan du ansöker om bostadstillägg bör du göra en beräkning på Pensionsmyndighetens webbplats för att säkerställa att du har rätt till tillägget. Har du inte möjlighet att göra det kan du ringa kundservice 0771–776 776 och få hjälp med en beräkning.

Gör en preliminär beräkning på Pensionsmyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du eller behörig anhörig kan ansöka

Du ansöker enklast och snabbast på Pensionsmyndighetens webbplats. Vill du använda blankett finns den att ladda ned eller så beställer du en via Pensionsmyndighetens kundservice. Det är viktigt att du fyller i blanketten korrekt och komplett för att undvika lång handläggningstid. Är du anhörig till någon som inte längre kan ha hand om sin ekonomi kan du som anhörig göra ansökan åt din närstående.

Ansök om bostadstillägg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: