Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Folkhälsomyndigheten varnar för ökad smittspridning

Smittspridningen av covid-19 är inte över och det förekommer både säsongsinfluensa, RS-virus och vinterkräksjuka. Vi har därför påmint kommunens medarbetare om vilka rutiner som gäller på våra arbetsplatser. Vi vill också uppmana dig att följa de rekommendationer som gäller och hålla dina barn hemma från förskola, skola och fritids vid symtom eller sjukdom.

Om smittspridningen av covid-19 fortsätter att öka kan det bli aktuellt med nya nationella restriktioner. Folkhälsomyndigheten lämnade den 2 december förslag på åtgärder till regeringen.


Med anledning av detta uppmanar vi våra medarbetare till digitala möten i första hand och när det är lämpligt arbetar vissa medarbetare på distans.

Följ rekommendationerna

Vi vill nu också påminna dig om hur viktigt det är att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Stanna hemma vid symtom och sjukdom, det gäller även barn i förskola, skola och fritids. Alla sex år och äldre ska testa sig, gäller även den som är vaccinerad.


Folkhälsomyndigheten trycker fortsatt på att det är viktigt att fler vaccinerar sig för att smittspridningen ska minska.

Genom klokt agerande kan vi tillsammans minska risken för smittspridning.

Folkhälsomyndigheten: Skydda dig själv och andra – rekommendationer om covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: