Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat:

Nya rekommendationer från 22 november

Folkhälsomyndigheten rekommenderar återigen att alla som får symtom på luftvägsinfektion ska testa sig för covid-19. Det gäller även den som är vaccinerad.

Folkhälsomyndighetens förändrade rekommendationer syftar till att undvika spridning av covid-19, men även luftvägsinfektioner som RS-virus och influensa.

Nya rekommendationer

  • Från och med 22 november 2021 gäller att alla, även den som är vaccinerad, ska testa sig vid symtom på luftvägsinfektion. Även om du får ett negativt testsvar för covid-19 bör du fortsätta stanna hemma från arbetet, skolan, förskolan och andra aktiviteter tills du blivit frisk. Om du har haft feber ska du ha varit feberfri minst ett dygn. 
  • Från den 1 december 2021 kan det också bli aktuellt med vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Folkhälsomyndigheten: Det här gäller från 22 november och 1 december Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansvar att inte sprida smitta

Alla har ett eget ansvar för att förhindra spridning av smittsamma sjukdomar. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och att smitta andra. Är du vuxen och inte vaccinerad har du ett extra stort ansvar – det gäller även när du inte har symtom.

Kom ihåg de allmänna råden

Vi påminner om Folkhälsomyndighetens allmänna råd som fortfarande gäller.

  • Håll avstånd och undvik trängsel.
  • Stanna hemma och testa dig även om du har milda symtom.
  • Tvätta händerna ofta.

Vaccination är det bästa skyddet mot covid-19 och för att förhindra smittspridning.

Till vår samlade information om covid-19

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: