Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Inbjudan till webbinarium om lägesbild segregation 30 november

Är du nyfiken på vad statistiken säger om vår kommun när det gäller hälsa, utbildning eller boende? Hur ser det egentligen ut med försörjning eller demokrati? Tisdagen den 30 november klockan 15.00 genomför Resurscentrum Integration ett webbinarium och presenterar då Lägesbild över segregation i Strömsunds kommun 2008–2018.

Strömsunds kommun och Resurscentrum integration har fått pengar från Delegationen mot segregation (Delmos) för att ta fram en lägesbild över segregation i kommunen. Nu presenteras lägesbilden under ett webbinarium och du har möjlighet att delta. Efteråt finns utrymme för frågor.

Digitalt webbinarium tisdagen den 30 november

  • Webbinariet genomförs online via Teams tisdagen den 30 november kl. 15.00–16.00.
  • Anmälan: Senast klockan 12.00 den 30 november.

Anmälan till webbinarium om segregation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Segregation påverkar hela samhällen

Segregation handlar om att människor lever och verkar separerade från varandra. Det kan handla om uppdelning utifrån socioekonomisk status, etnicitet eller demografi. Segregation kan påverka ett helt samhälle. Det är inte enbart ett bostadsområde, en stadsdel eller en skola som är segregerad, utan hela kommuner och regioner.


Lägesbilden baseras på Statistiska centralbyråns demografiska statistikområden mellan 2008 och 2018. Statistiken beskriver socioekonomiska områden som kan påverka graden av segregation.


– Där det funnits tillgänglig statistik har vi även tagit fram jämförelsetal för riket och för regionen. Vi har valt att redovisa varje socioekonomisk indikator för hela kommunen med jämförelse mellan områden, gemensamma nämnare, olikheter och riskfaktorer, säger enhetschefen Elisabeth Lindholm.

Fördjupning och analys

Just nu arbetar Resurscentrum integration med att komplettera lägesbilden med ytterligare underlag. Man fördjupar också analysen för att på sikt lyfta och formulera eventuella åtgärder kopplade till vad lägesbilden säger oss.

Läs rapporten Lägesbild segregation i Strömsunds kommun 2008–2018 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt vid frågor

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta någon av projektmedarbetarna.

Till Resurscentrum Integration

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: