På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Björkar och himmel.

Familjevårdsteam

Familjevårdsteamet arbetar i och med familjer där det finns barn och ungdomar och där föräldrarna behöver ett extra stöd för att hantera situationen.

Det extra stödet kan till exempel gälla gränssättning, relationer inom familjen, skolsituationen, umgängeskretsen, kriminalitet, alkohol, droger, normer och värderingar. Teamet kan även rikta sina insatser till ungdomar i övre tonåren, som har ett eget boende.

En väg till förbättring

Du som är förälder kan vända dig direkt till familjevårdsteamet för råd och stöd utan att gå via socialsekreterare. I denna öppna verksamhet sker ingen dokumentation eller registrering. Stöd från teamet kan även vara en insats som en familj blir erbjuden när de är villiga att göra förändringar för att förbättra situationen. Det är då en socialsekreterare som bedömer om det är rätt sorts hjälp.

Kontakta oss

Familjevårdsteamet

Verkstadsgatan 41 (ingång från gaveln på huset mot Verkstadsgatan).

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 11 december 2018