Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Vi behöver dig som vill bli god man. Det är ett betydelsefullt uppdrag där du får möjlighet att hjälpa en medmänniska som behöver lite extra hjälp i vardagen.

Publicerad:

Vi behöver fler gode män!

Kan du tänka dig att hjälpa en medmänniska som inte själv kan tillvarata sina intressen? Vill du bli god man – gör en intresseanmälan på webben eller kontakta oss!

En del personer har svårt att själva bevaka sina rättigheter, sköta sin ekonomi och ta hand om sina personliga angelägenheter. Om hjälpbehovet inte går att lösa på ett enklare sätt kan en god man se till att vardagen fungerar.

Vi behöver dig

Vi behöver fler gode män i hela kommunen, men speciellt i samhällen utanför Strömsund. Kan du tänka dig att ställa upp för en medmänniska?

Till intresseanmälan för att bli god man

Att vara god man

Arbetets omfattning varierar beroende på huvudmannens situation. I de flesta fall handlar det om att betala räkningar, lämna fickpengar till personal i boendet, söka bostadstillägg och se till att huvudmannen har det bra. Som god man är du en intressebevakare och inte i något fall en utförare av sociala insatser. Som god man får du ett arvode.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: