På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Fjällvandring Nordic Outback

Hotellplan 2 830 90 Gäddede
Datum: 2018-01-03 – 2019-01-16

Kategori: Guidade turer | Vandring

Området i gränsfjällen mellan Norge och Sverige kallas också Vaajma, Skandinaviens hjärta. Det är ett centrum för vildmarksaktiviteter och fjällvandring. En portal och en andlig destination där vi kan fylla på med ny energi i storslagen natur. Vildmarksvägen tar dig hit.

PilgrimsHotellet passar utmärkt som startpunkt för att fjällvandra. Du vandrar iväg på morgonen från hotellet som basläger. PilgrimsHotellet ligger i Gäddede, centralt i byn och i hela fjällområdet. Det finns boende i enkel-, dubbel/tvåbäddsrum eller i flerbäddsrum.

Området bjuder in oss till tankar kring att befinna sig i ett gränsland geografiskt och mellan det synliga och osynliga på vår inre resa. Allt brukar bli tydligare när man ger oss ut på fjällvandring. Ibland som Pilgrim då vår vårt hela livscykel får finnas med och reflekteras över, detta sker på ett mjukt sätt ute i underskön natur.

Du som söker orörd natur har tre nationalparker att utforska där Pilgrimshotellet är perfekt som basläger: Blåfjella -Skjækerfjella Nationalpark, Lierne Nationalpark och Borgefjäll Nationalpark. Sedan har du stora naturreservat och vandringsleder i Hotags och Frostviksfjällen att upptäcka på din vandring bland fjällen.

Området har sju naturreservat och tre nationalparker.

Naturreservat hittar du på länsstyrelsens webb. Längst ned i högra hörnet på deras webb finns en jättefin översiktskarta. De sju reservaten i omgivningarna är: Hotagen, Hällingsåfallet, Blåsjöfjäll, Daimadalen, Bjurälven, Korallgrottan och Jougdadalen.

Namnlös

Namnlös

Om denna aktivitet

Telefonnummer
0672-104 20

Senast ändrad/granskad: 24 april 2017