På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Blomstervandring på egen hand - Hamptjärn

Storgatan 40 830 90 Gäddede
Datum: 2017-02-01 – 2018-12-31

Kategori: Aktiviteter | Vandring | Natur

Blomstervandring vid Hamptjärn, Stekenjokk Denna blomsterled finner du uppe på Stekenjokkplatån, ca 1,5 mil norr om Ankarvattnet. Leden utgår från Vildmarksvägen och rör sig längs fjället Raavres norra sluttning. Den gröna brevlådan finner du strax vid vägens kant. (Tillgänglig från och med 1 juli).

Frostviksfjällen har en mycket rik och omväxlande fjällflora. Klimatet och läget gör att många sällsynta växter trivs väldigt bra i denna fjällmiljö. Är du nyfiken och vill kunna få guidning på egen hand, har vi gjort i ordning två blomstervandringar som visar Frostviksfjällens fjällflora.

Med karta, numreringar och en guidefolder, har vi försökt att göra vandringen så informativ och lättillgänglig som möjligt. Vid starten till vandringarna finns en grön brevlåda. I den finner du en guidefolder som beskriver blomster- leden i närheten och dess blomster. Du kan också hämta din guidefolder på Gäddede Tourist Center.

Blommor

Blommor

Om denna aktivitet

Telefonnummer
0672-105 00

Senast ändrad/granskad: 24 april 2017