På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Raukasjö Fjällgård

Raukasjö 917 04 BORGAFJÄLL
Datum: 2017-07-18 – 2019-06-30

Kategori: Fiske | Jakt | Bo | Stugor

Raukasjö Fjällgård erbjuder dig möjlighet att bo ute mitt i vild- marken, höra tystnaden fågelsången, se himmelen färgas rosa ovan fjälltopparna, Komma hem efter en lång dag fyllda av naturupplevelser av olika slag.

Under vårvintern är Raukasjö ett populärt utflyktsmål på snöskoter.

Boende:

1 stuga med 2 bäddar, 3 stugor med 4-6 bäddar

sjöbastu, konferanslokal, våffelstuga

Det finns flera sätt att ta sig till Raukasjö. Det närmaste sättet är att åka via Borgafjäll till Storjola och sedan därifån ta sig till Raukasjö per skoter vintertid eller vandra alternativt vandra/båt sommartid. Avståndet är ca 13 km. Men det går även att komma ifrån Klimpfjäll och få en fantastiskt vacker tur över öppet kalfjäll. Andra möjligheter är att komma ifrån Ankarvattnet, Ankarede eller Karitjärn.

I Raukasjö finns fantastiska fiskevatten både sommar och vinter i en fantastisk natur. Beståndet av öring och röding är rikligt. Fisket i tjärnar och sjöar är vanligaste, men vi har även strömfiske att erbjuda.

Ett antal båtar för uthyrning som du kan hyra om du föredrar att hellre fiska från båt.

I kaffestugan serveras delikata våfflor med god hjortron-sylt.

Raukasjö

Raukasjö

Om denna aktivitet

Telefonnummer
070-649 07 35, 070-649 70 35
E-postadress
Faciliteter
  • Guidade turer
  • Kiosk

Senast ändrad/granskad: 13 november 2018