På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Hoting Forntid

Västra Hoting 325 830 51 Hoting
Datum: 2018-01-17 – 2020-12-16

Kategori: Historiskt | Museum

Hoting Forntid är ett litet forntidsmuseum som ligger inne på campingplatsen. Du kan få information om museet i campingens reception.

I en av stugorna på campingplatsen visas scener och föremål från den fornminnesrika Hotingbygden.

I utställningen kan man bland mycket annat se en kopia av den unika Hotingskidan och lära sig hur den användes av stenålderns jägarfolk i dessa trakter. Modeller och uppbyggda scener visar hur människorna bodde i hyddor för många tusen år sedan. I trakten finns flera bevarade grunder efter stenåldershyddor.

Från vikingatiden är de riksbekanta gravhögarna på Långön strax utanför Hoting. I utställningen visas vad gravarna innehöll och hur de begravda människorna var klädda för circa tusen år sedan.

Det natursköna och fornminnesrika området Knortmon ligger på promenadavstånd från campingplatsen. Där finns en kopia av ett vikingatidshus i en glänta mellan träden. En skyltad gångstig passerar förbi fallgropar, i vilka människor fångat älgar under forntiden.

Hoting Forntid

Hoting Forntid

Om denna aktivitet

Telefonnummer
0671-102 48
Plats
Hotings Camping

Senast ändrad/granskad: 13 november 2018