Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Skräp på marken.

Du kan göra en viktig insats genom att inte skräpa ned, och delta i Håll Sverige Rent-dagen.

Publicerad:

Delta i Håll Sverige Rent-dagen 18 september

Lördagen den 18 september är det Håll Sverige Rent-dagen. Då hoppas vi att så många kommuninvånare som möjligt går ut och plockar skräp, för att bidra till en renare och finare kommun. Tillsammans kan vi åstadkomma stor förändring!

En närmiljö utan skräp bidrar till ett tryggare samhälle, stärker stoltheten över hemorten och sänker renhållningskostnaderna för kommunen.

Plocka skräp under din promenad

Lördag 18 september är det Håll Sverige Rent-dagen. Vi hoppas då att så många invånare som möjligt vill göra en enkel insats för att minska skräpet i vår kommun. Kombinera till exempel din promenad med lite skräpplockning, ta gärna med barnen! Sortera sedan det som är förpackningar på närmaste återvinningsstation och resten slänger du i din egen soptunna eller i soptunnan där du bor. Tillsammans kan vi göra vår närmiljö lite mer trivsam!

Extraöppet på ÅVC 2 oktober

Den 2 oktober mellan klockan 9.00 och 15.00 är det extraöppet på alla våra återvinningscentraler, ÅVC, om du behöver göra dig av med något av skräpet där.

Fimpar och tuggummi vanligt skräp

Stiftelsen Håll Sverige Rents-skräprapport visar att det vanligaste skräpet i alla kommun-mätningar är fimpar. Tuggummi är också ett vanligt skräp. Det värsta och farligaste skräpet är dock plast, om nedskräpningen inte minskar kommer det att finnas mer plast i haven än fisk 2050. Skräp i naturen förstör inte bara naturupplevelsen utan är också en direkt fara för djuren som lever där.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Mikael Ehrs
    Gatu-, mark- och transportchef
    0670-164 95

Senast ändrad/granskad: