Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat: | Corona

PCR-testning efter utlandsvistelse återinförs

Fallen av smittade med covid-19 från resor utomlands har ökat i Sverige de senaste veckorna. Med anledning av detta inför nu Folkhälsomyndigheten en rekommendation om PCR-test för covid-19 vid ankomst till Sverige från länder utanför Norden. Även svenska medborgare omfattas av rekommendationen som gäller från den 12 juli till den 31 augusti.

Fallen av smitta från resor utomlands har ökat i Sverige de senaste veckorna. Många reser just nu och riskerar att ta med sig covid-19 hem från populära turistdestinationer som exempelvis Spanien där smittspridningen nu ökar. Det är viktigt att vara försiktig, både på resmålet och vid hemkomst.

 

Med anledning av detta återinförs nu rekommendation med PCR-test för covid-19 vid hemkomst för alla, inklusive svenska medborgare, som vistats i utomnordiskt land och inte bara efter vistelse i så kallat tredje land. Det gäller även om en inte har symtom.

 

Vaccinerade och personer som haft covid-19 under de senaste sex månaderna undantas från rekommendationen.

Läs hela nyheten på Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: