Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

En kort film om vad nya tobakslagen innebär.

Publicerad:

Fler rökfria miljöer – nu fyller nya tobakslagen två år

Den 1 juli är det två år sedan den nya tobakslagen infördes och det vill vi uppmärksamma. Lagen har gett oss fler rökfria utomhusmiljöer. Det gör att både barn och vuxna nu kan vistas nästan överallt utan att besväras av rök.

Den 1 juli 2019 infördes en ny tobakslag i Sverige. Den innebär att alla former av rökning är förbjuden på lekplatser, uteserveringar, busshållplatser, perronger samt vid entréer och idrottsanläggningar.

 

Rökfria utomhusmiljöer skyddar barn och unga från att börja använda tobak genom att rökningen blir mindre synlig. De underlättar även för personer som vill sluta röka.

Ökar tillgängligheten

Dessutom ökar rökfria miljöer tillgängligheten till allmänna platser och bidrar till en bra arbetsmiljö för de som arbetar där. På så sätt bidrar de rökfria miljöerna till att förebygga ohälsa som orsakas av rökning. Lagstiftningen om rökfria miljöer är en del av det tobaksförebyggande arbetet i Sverige.

 

Tack för att även du respekterar de rökfria miljöerna.

Rökfria miljöer – information från Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: