Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Världskarta med röda virusar.

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Kommunen öppnar idrottshallar och kommunala lokaler

Kommunstyrelsen beslutade den 15 juni att omgående öppna kommunala idrottshallar, simhallar, gym i kommunala lokaler samt turistinformationen i Gäddede. Teknikhuset och Allaktivitetshuset Saga öppnar den 1 juli.

Kommunstyrelsens beslut innebär att följande kommunala lokaler kan öppna så snart det är praktiskt möjligt.

  • Turistinformationen i Gäddede.
  • Gym i kommunala lokaler.
  • Kommunala idrottshallar och simhallar.

Idrottshallar och simhallar har sommarstängt

De kommunala inomhusidrottshallarna och simhallarna har sommarstängt till och med 29 augusti men är efter det öppna för alla åldrar. All verksamhet ska ske i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kan man inte säkerställa god smittsäkerhet kan kommunstyrelsen stänga lokalerna med kort varsel.

Följande kommunala lokaler öppnar den 1 juli:

  • Teknikhuset, Strömsund.
  • Allaktivitetshuset Saga, Strömsund.

Allaktivitetshuset flyttar ut sin verksamhet till Ströms hembygdsgård under sommarlovet.

Fortsatt stängt på Folkets hus och turistinformationen i Strömsund

Folkets Hus och turistinformationen i Strömsund är fortsatt stängda för fysiska besök på grund av att Region Jämtland Härjedalen använder lokalerna för covid-vaccination.

Tillfälligt öppet för fysiska besök under tre veckor

Veckorna 28, 30 och 31 sker ingen vaccination och då är turistinformationen tillfälligt öppen för fysiska besök. Under resterande tid flyttar turistinformatörerna ut och möter istället besökarna i paviljongen utanför Folkets hus eller på cykel runt om i Strömsunds samhälle. De nås också via mejl och telefon.

Gynnar god folkhälsa

– Smittspridningen har senaste tiden sjunkit både i kommunen och nationellt. Beslutet ligger i linje med utvecklingen av pandemin och innebär att vi kan öppna ytterligare verksamhet och aktiviteter som gynnar god folkhälsa. Vi möjliggör även för fler föreningar att få tillbaka barn och ungdomar som aktiva. Gott omdöme och omtanke om andra gäller fortsatt då pandemin ännu inte är över, säger kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson, (S).


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: