På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Strömsundshjärtat

UPPTÄCK STRÖMSUND

Lyssna på sidan Lyssna

Dolda Gudinnor – en återkomst


Händelsehorisonten, Raftsjöhöjden och Gåxsjö kyrka

En utställning med konstnärerna Tobi Andersson Fägerskiöld, Anna Edsjö, Corinne Ericsson, Madeleine Hatz, Sander Neant Falk, Linda Petersson Ödbring, Ulrika Sparre, Malin Ståhl, Camilla Wolgers och Charlotte Åberg.

Utställningen har vernissage den 17 juli kl. 11-17 i konsthallen Händelsehorisonten på Raftsjöhöjden och i Gåxsjö kyrka.


Därefter är utställningen öppen för besökare under helgerna (lördag och söndag) kl. 11.00–17.00 till och med den 29 augusti.

Vernissage 17 juli

Vernissagen börjar kl. 11 i Gåxsjö kyrka med presentation av medverkande konstnärer och prisutdelning. Linda Petersson Ödbrings performanceverk "Anima Mundi" Spiritus Sanctus av Hildegard av Bingen framförs tillsammans med präst Hanna Brande och kantor Nicklas Strandberg. Sedan fortsätter vernissagen och utställningen på konsthallen Händelsehorisonten.


I Händelsehorisontens stora hall och i Gåxsjö kyrka visar konstnärerna skulptur, måleri, fotografi och film. Performance och musik kommer även att framföras under vernissagen. Teman som tas upp i verken rör sig kring häxor, animism, dold kvinnohistoria, mariakulten, meditation och ickevåld.

Dolda Gudinnor

Utställningen handlar om gudinnors återkomst, efter ett tusenårigt förtryck där de varit dolda i de monoteistiska religionerna och i hela samhället. Vi har kommit till en plats där det inte längre är möjligt att återvända till de gamla formerna som bygger på ett hierarkiskt tänkande, orättvisor och utsugning av resurser. De dolda gudinnorna som framträder, bildar en allegori över ett nytt sätt att leva och väcker frågor om vilken civilisation vi vill skapa.

Presentation av konstnärerna och verkenlänk till annan webbplats

Öppettider för Händelsehorisonten

”Rött” 17-18 juli
”Orange” 24-25 juli
”Gult” 31 juli - 1 augusti
”Grönt” 7-8 augusti
”Blått” 14-16 augusti
”Indigo” 21-22 augusti
”Violett” 28-29 augusti

Läs mer om konsthallen Händelsehorisontenlänk till annan webbplats

Välkommen!


Arrangeras i samarbete med JLK och Hammerdals Konstförening med stöd av Sveriges Konstföreningar, Kulturrådet, Region Jämtland Härjedalen och Strömsunds kommun.

Övrig information

Kontaktinformation arrangör

Gert Andersson, producent och curator, 070-565 95 56

 

Prisinformation

Okänt


Information om tillgänglighet

Ingen uppgift.

Arrangören har meddelat att de har gjort riskreducerande åtgärder enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs Folkhälsomyndighetens rekommendationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Två personer håller en armlängd mot varandra.

Som besökare uppmanas du att hålla avstånd och stanna hemma om du är det minsta sjuk.

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: