Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Marita Ljung, landshövding i Jämtlands län.

Publicerad:

Med önskan om en trevlig nationaldag

Söndag den 6 juni är det Sveriges nationaldag –  en dag för stolthet och glädje över vårt vackra demokratiska land. I samband med nationaldagen har vi genom ett brev och en svensk flagga uppmärksammat de invånare som fått svenskt medborgarskap under 2019 och 2020. Jämtlands nya landshövding skickar också en nationaldagshälsning till alla i länet.

Det traditionsenliga nationaldagsfirandet är även i år inställt på grund av pandemin. För att ändå uppmärksamma de invånare som blivit svenska medborgare under 2019 och 2020 uppvaktar Strömsunds kommun en personlig hälsning och en svensk flagga som symbol för samhörigheten med Sverige.

Nationaldagshälsning från landshövdingen

Jämtlands nya landshövding Marita Ljung skickar också en nationaldagshälsning och skriver så här på länsstyrelsens webbplats:


”Jag hade hoppats och sett fram emot att få träffa en del av er på Jamtli på nationaldagen och att traditionsenligt få dela ut flaggor, säger Marita Ljung.


Men även detta år blir det ett ovanligt nationaldagsfirande för oss på grund av pandemin. Men vi ställer inte in utan vi ställer om!


Jag vill skicka en nationaldagshälsning, en film, till er alla och bjuda på vår vackra nationalsång med gruppen Triakel och solisten Ellen Sundberg.


Min framtidstro är stark och jag är övertygad om att vi nästa år kan fira nationaldagen som vanligt igen.

 

Jag önskar er alla en riktigt fin nationaldag!”


Glad nationaldag!

Svenska flaggan.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: