På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Amundsen Race 2018


Datum: – • Starttid klockan

Kategori: Evenemang | Sport | Hundspann

Amundsen Mid Scandinavian Sled Dog Race är en välorganiserad tävling som är lättillgänglig för förare och handlers och intressant för publik och sponsorer. Tävlingen är utmanande för såväl nybörjare som erfarna.

Program

Fredag 23 februari

Kl. 17.30 Strömsunds hembydgsgård: Starten går för Amundsen – Mid Scandinavian Sled Dog Race 2018!

Lördagen den 24 februari

Norråker

Löpet pågår från fredag midnatt och fram till tidig söndag morgon.

Ca kl 22.00 Vinnande spann förväntas i mål Strömsund, väder och vind påverkar självklart den totala körtiden och tidpunkten för första spann i mål. Målgång av alla tävlande beräknas ske fram till och med söndag eftermiddag kl 15.00.

Söndagen den 25 februari

Kl. 4.00: Sista tid att lämna checkpoint 2 (sista checkpoint) och köra mot mål.

Kl. 15.00: Sista tid för målgång.

Kl. 16.00: Evalueringsmöte, Folkets hus, Strömsund

Kl. 18.00: Bankett med prisutdelning, Folkets Hus, Strömsund

Viktig information!!

Vi har nu beslutat ändra rutten för Amundsen Race 2018 den 22-24 febr så att vi har start och mål i Strömsund och Checkpoint i Norråker.

Detta beror på att vi tyvärr ej fått klartecken från samebyn i Hotagsfjällen att vi får nyttja skoterlederna i området runt Storåbränna och renbetesfjällen där. Vi kan inte vänta längre med att ordna ett nytt alternativ för tävlingen.

Då vi nu fått positiv respons från Norråker med Rikard Harrysson i spetsen känns det mycket bra med denna lösning även om det innebär mycket jobb med ändringar och nya spår.

Norråker är en mindre by lokaliserad 100 km norr väst om Strömsund, byn är även hemort för tävling Beaver Trap Trail där går varje år i mars. Byn är van att ta emot hundförare och deras medresande och bjuder alla deltagare i Amundsen Race varmt välkommen till Norråker.

Kontaktuppgifter för bokning av logi i Norråker för handlers och medresande finns på byns hemsida www.norraker.nu Övriga praktiska frågor kring boende i Norråker kan Rickard Harrysson kontaktas via mail på rickard@beavertraptrail.se

Enklare logi som golvplats kommer finnas tillgängligt på gymnastiksalen i Norråker, mot en lägre kostnad.

I anslutning till Checkpointen finns ett gemensamhetsutrymme där det kommer finnas möjlighet att köpa enklare mat/kaffe/mackor och fika. Norråker har egen mataffär där är öppen dagtid under lördagen.

Sovplats för föraren kommer finnas i anslutning till checkpointen.

I Strömsund finns logi möjlighet på Strömsunds camping, http://www.stromsund.se/stromsundscamping

Viktigt! Ni som bokat boende i Storåbränna på Big river camp kom ihåg att avboka detta så snart som möjligt för att Berne ska kunna boka in andra gäster.

Arrangörsgruppen Amundsen Race 2018 genom

Johan Sernheim, spåransvarig

.

Namnlös

Namnlös

Om denna aktivitet

Plats
Start vid hembygdsgården i Strömsund

Senast ändrad/granskad: 24 april 2017