Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Tänk om – kampanj om unga och alkohol

Har du en tonåring hemma? Inför valborgshelgen vill vi påminna om att det är viktigt att sätta gränser när det gäller alkohol. Kolla in filmen så får du tre tips om hur du kan få till ett bra samtal med din tonåring. På Tänkom.nu kan du läsa mer om unga och alkohol.

Du som är vuxen bör visa intresse inför tonåringens planer och uppmuntra din tonåring att våga berätta om det sker något oförutsett. Att förse minderåriga med alkohol är langning och det är förbjudet. Ibland kan det dock vara svårt att veta hur man ska agera gentemot sin tonåring. I synnerhet då man som förälder utsätts för ”tjat” och påtryckningar. 

Titta på filmen och få tips

Som förälder är det viktigt att du tar ansvar, är tydlig med dina förväntningar och står upp för sådant du tycker är viktigt. Och säger nej ibland. På webbplatsen Tänkom.nu finns många tips som kan vara bra nu i höstlovstider. Titta också gärna på filmen där du får några råd kring hur du kan prata med din tonåring om alkohol.

Läs mer om tonåringar och alkohol på Tänkom.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer på webbplatsen hejdaelkoholskador.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: