På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Strömsundshjärtat

UPPTÄCK STRÖMSUND

Lyssna på sidan Lyssna

Toppkortet 2021 - Storfjället

Jormlien • Område: Frostviken

Kategori: Vandring

Topp med vackert röse och storslagen vy, även in i Norges vackra fjällvärd!

Start: Den startpunkt vi föreslår är belägen efter den väg som går mellan Jormlien och Viken. Kommer du från korsningen i Jormlien som hänvisar till Viken hittar du startpunkten efter ca 6 km. Kommer du från korsningen i Viken som hänvisar till Jormlien hittar du startpunkten efter ca 4 km. Möjligheter till parkering finns på vägens östra sida, ca 100 m från startpunkten riktning mot Jormlien. Vand-ringen från startpunkten är ca 3 km lång.


Övrigt: Leden är markerad från startpunkten, förbi Storfjällstjärn och fram till början av kalfjället. Du kommer att se färgmarkerade stolpar och träd i orange färg. Arbete pågår att förbättra ledmarkeringen ända upp till toppröset. Från startpunkten kommer du snabbt upp i klassik fjällterräng. En fikapaus rekommenderas vid en liten rastplats invid bäcken som rinner ut i Storfjällstjärn.


Svårighet: Medel, du behöver som vuxen med normalkondition ca 1,5 timme för turen upp till toppen. Lämplig även för barn som har prövat på att fjällvandra.


Kordinater enligt Sweref 99: N7173830, E0444324


Övrig information

Kontaktinformation/bokning

Barbro Blom 072 208 88 38, Marita Granqvist 070- 612 20 25

 

Facebook: www.facebook.com/jormvattnetsif/ Länk till annan webbplats.


Faciliteter och service

Ingen uppgift.

 

Information om tillgänglighet

Ingen uppgift.

Toppkortet

Karta

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: