Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Hjalmars juniorambassadörer deltog i digital Euroscola

Fredagen den 16 april deltog juniorambassadörerna på Hjalmar Strömerskolan i Euroscola on-line. Temat för dagen var ”Cyber security in the EU: How can we protect our digital future?” och ambassadörerna medverkade tillsammans med 97 andra skolor i Europa.

Hjalmar Strömerskolan är sedan januari 2017 en certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet. De elever som är intresserade har möjlighet att ansöka om att bli juniorambassadörer. De får då arbeta aktivt med olika EU-frågor med syftet att göra unga människor medvetna om hur viktig den parlamentariska demokratin är för Europa.

Besökte Strasbourg 2019

2019 besökte Hjalmar Strömerskolans juniorambassadörer Strasbourg för att på plats delta i Euroscola samt för en dag prova på att vara Europaparlamentariker. Under rådande pandemi har dock upplägget för Euroscola förändrats och det genomfördes i år helt digitalt.

 

Läs mer om årets digitala Euroscola på Hjalmar Strömerskolans webbplats.

Till Hjalmar Strömerskolan länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjalmars skolmaskot Hulda fick följa med till Europaparlamentet när eleverna besökte Strasbourg 2019.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: