På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Strömsundshjärtat

UPPTÄCK STRÖMSUND

Lyssna på sidan Lyssna

Finn fem fall


Frostviken

I natursköna Frostviken finns fem fantastiska och familjevänliga vattenfall att upptäcka, uppleva och sjunga med i sommar.

Hällingsåfallet, Gaustafallet, Övre Brakkåfallet och Nedre Brakkåfallet är lätta att ta sig till, med endast några hundra meter att gå från respektive parkering – perfekt vandring för barnfamiljer.


För att nå Lejarfallet är det fyra kilometer lättare vandring efter spångad led, det pass den lite äldre äventyraren. Vandringen till Lejarfallet går genom gammal urskog i Daimadalens naturreservat. Ta dig tid att stanna upp och titta på träden, floran och smaka på Lejaråns kalla friska vatten!

Att sjunga med ett vattenfall

”Det är härligt men svårt och vått, att sjunga med ett vattenfall!” sjunger Blomhåret till Brakkåfallet i den gamla kultfilmen Dunderklumpen – Sveriges första animerade långfilm. Men är det svårt och vått att sjunga med ett vattenfall? Sommaren 2021 är ett utmärkt tillfälle att ta reda på det!


Ta med en härlig picknick och prova att sjunga med Brakkån, smaka på den glasklara Lejarån eller ta en selfie vid det turkosfärgade Gaustafallet.


Det mäktiga Hällingsåfallet har norra Europas längsta vattenfyllda kanjon på hela 800 meter och Hällingsån kastar sig ut för ett häftigt 42 meter högt fall. En solig sommardag kan du se flera regnbågar i fallet, utmana ditt sällskap om vem som ser flest!

Dela din upplevelse

Vill du dela med dig av just dina porlande upplevelser av vackra vattenfall och familjeäventyr? Använd #femfallfrostviken2021 på dina sociala medier – delad glädje är dubbel glädje!


Fallen som ingår i Finn fem fall

Gaustafallet

Hällingsåfallet

Lejarfallet

Nedre Brakkåfallet

Övre Brakkåfallet

Övrig information

Kontaktinformation arrangör

Gäddede turistinformation 0672- 105 00

Gaddede.turistinformation@stromsund.se

 

Prisinformation

Fritt


Information om tillgänglighet

Ingen uppgift.

Gaustafallet är ett av fallen i Finn fem fall.

Arrangören har meddelat att de har gjort riskreducerande åtgärder enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs Folkhälsomyndighetens rekommendationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Två personer håller en armlängd mot varandra.

Som besökare uppmanas du att hålla en armlängds avstånd och stanna hemma om du är det minsta sjuk.

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: