Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat:

Smittspridningen ökar i länet – regionala rekommendationer skärps och förlängs

Smittspridningen av covid-19 är fortfarande på en hög nivå i Region Jämtland Härjedalen. Den brittiska, mer smittsamma virusvarianten står nu för mer än 90 procent av covid-fallen, vilket kan bidra till ökad smittspridning. Nu förlängs och uppdateras de regionala rekommendationerna.

De flesta nya fall av covid-19 identifieras på arbetsplatser, via hushållskontakter men även vid sociala möten utanför den närmaste kretsen.

Ny rekommendation vid symtom i familjen

En ny rekommendation är att alla i ett hushåll i möjligaste mån ska vara hemma om någon får symtom som kan stämma med covid-19.


Uppdateringen av rekommendationerna ska ses som en regional förstärkning av redan gällande allmänna föreskrifter. De gäller till den 2 maj, men beslutet omprövas löpande utifrån smittoläge.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: