Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Smittspridningen ökar i länet – regionala rekommendationer skärps och förlängs

Smittspridningen av covid-19 är fortfarande på en hög nivå i Region Jämtland Härjedalen. Den brittiska, mer smittsamma virusvarianten står nu för mer än 90 procent av covid-fallen, vilket kan bidra till ökad smittspridning. Nu förlängs och uppdateras de regionala rekommendationerna.

De flesta nya fall av covid-19 identifieras på arbetsplatser, via hushållskontakter men även vid sociala möten utanför den närmaste kretsen.

Ny rekommendation vid symtom i familjen

En ny rekommendation är att alla i ett hushåll i möjligaste mån ska vara hemma om någon får symtom som kan stämma med covid-19.


Uppdateringen av rekommendationerna ska ses som en regional förstärkning av redan gällande allmänna föreskrifter. De gäller till den 2 maj, men beslutet omprövas löpande utifrån smittoläge.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: