Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Information om årets deklarationsinlämning

Inför årets deklaration informerar Skatteverket om hur du deklarerar på ett coronasäkert sätt. De senaste åren har cirka en halv miljon personer skickat in pappersdeklaration, trots att de skulle kunna godkänna hemma, med telefon eller sms, eftersom de inte gör några ändringar.

Många av dem tillhör riskgrupp för pandemin. Bland dem som lämnar pappersdeklaration är det dessutom ungefär en femtedel som lämnar vid Skatteverkets kontor, istället för att posta deklarationen. Under den pågående pandemin rekommenderar Skatteverket de som vill deklarera på papper, att i första hand posta deklarationen till Skatteverket i en vanlig gul låda.

Deklarera digitalt – koder finns på pappersdeklarationen!

Skatteverket rekommenderar dig som bara ska godkänna att deklarera digitalt utan bank-id, genom att ringa eller sms:a, med hjälp av de koder som finns på pappersdeklarationen.

Deklarerar du på papper – posta deklarationen i vanlig gul brevlåda!

Skatteverket har inte någon tillfällig deklarationsbrevlåda i Strömsunds kommun utan närmaste brevlådan finns vid skattekontoret på Köpmangatan 18 i Östersund. Under perioden 7 april till 3 maj kan du lämna deklarationen dygnet runt, men Skatteverket rekommenderar inte onödiga resor för att lämna där utan det går bra att posta sin deklaration även sista deklarationsdagen den 3 maj i en vanlig gul brevlåda.

På Skatteverkets webbplats finns det information om hur du enklast lämnar pappersdeklarationenlänk till annan webbplats

Så har deklarerar du med sms

Om du bara ska godkänna din pappersdeklaration kan du deklarera genom att sms:a. Gör så här:

  • Ta fram din deklaration.
  • Hitta din kod för underskrift. Under rubriken ”Specifiktion till Inkomstdeklaration 1 för inkomstår 2020” hittar du din personliga kod för underskrift.
  • Skicka ett sms. Sms: ditt personnummer och koden för underskrift till 71144. Glöm inte mellanslag mellan personnummer och kod.
    Exempel: ÅÅMMDDNNNN 99999999.
  • Vänta på det sms som du får i retur.
    Sms:et bekräftar att du har deklarerat. Det kan dröja upp till tio minuter innan du får det. Spara sms-bekräftelsen.

Ska du lämna deklarationen?

För att minska trängseln rekommenderar vi dig att posta deklarationen. Du kan posta deklarationen senast den 3 maj utan att riskera förseningsavgift.

 

Skicka deklarationen till:

Skatteverket
Inläsningscentralen
Inkomstdeklaration 1
FE 8000
107 75 Stockhom

Affisch: Så här deklarerar du med sms.

Klicka för större bild.

Affisch: Ska du lämna deklarationen?

Klicka för större bild.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: