Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Den 1 april tar Morgan Olsson, (S), över som kommunalråd och förste vice ordförande i kommunstyrelsen. Göran Bergström går i pension och vinkar hej då.

Publicerad:

Första dagen på jobbet för nye kommunalrådet

Idag tar Morgan Olsson över som nytt kommunalråd efter Göran Bergström som går i pension efter att ha haft posten sedan 2015.
– Det känns väldigt spännande och ansvarsfullt. Jag ska göra allt jag kan för att bidra till utveckling och tillväxt i Strömsunds kommun, säger Morgan Olsson, (S).

Morgan Olsson, (S), arbetar idag den 1 april sin första dag som kommunalråd och förste vice ordförande i kommunstyrelsen. Han tar över uppdraget efter Göran Bergström som nu går i pension och ska ägna sin tid åt att skriva böcker, släktforska och umgås med nära och kära. Göran har varit kommunalråd sedan 2015, då han tog tjänstledigt från jobbet som polischef för att arbeta som politiker.


– Jag är tacksam över att ha haft uppdraget under de här åren. Vi har oerhört duktiga medarbetare i Strömsunds kommun och många driftiga entreprenörer. Vi har många som bidrar till att vi kan ha det så bra i vår kommun. Det känns bra att nu få lämna över till Morgan, jag önskar honom stort lycka till, säger Göran Bergström.

Bor i Blåsjöfallet

Morgan Olsson är 37 år, har fru och tre barn och bor i Blåsjöfallet i Frostviken. Första dagen på nya jobbet ser han fram emot arbetsuppgifterna som ligger framför honom. Under förra mandat-perioden satt Morgan i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Nu kliver han in i en ny roll.


Först på agendan står bland annat att delta i budgetarbetet. Utöver det har han redan börjat delta i bland annat direktionen för Räddningstjänsten och i näringslivsrådet.


– Det känns väldigt spännande och det är ett stort förtroende att som förtroendevald få vara med och påverka kommunens arbete och utveckling. Jag ser också fram emot att få arbeta med både duktiga och kunniga politiker och tjänstepersoner i organisationen, säger han.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya uppdrag?

– Att fortsätta arbetet med att utveckla Strömsunds kommun till en ännu mer attraktiv kommun för såväl invånare och företagare och självklart som arbetsgivare. Jag vill såklart också träffa så många som möjligt, nu till en början blir det tyvärr digitalt eller via telefon men jag ser fram emot fysiska möten när det är möjligt, säger Morgan Olsson.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: