Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Kommunen öppnar idrottshallar för föreningar med barn- och ungdomsverksamhet

Kommunstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde den 30 mars att öppna kommunala simhallar och idrottshallar för ledarledd föreningsverksamhet för barn och unga födda 2002 och senare. Öppningen sker så snart det är möjligt i dialog med respektive förening. Övriga lokaler som varit stängda sedan november håller fortsatt stängt.

Kommunen öppnar sina idrottshallar och simhallar för föreningar som är anslutna till Riksidrottsförbundet och erbjuder ledarledd verksamhet för barn och unga födda 2002 och senare. Det beslutade kommunstyrelsen vid sitt sammanträde igår. Observera att det allmänna badet inte öppnar.

Tillträde sker efter dialog

De föreningar som önskar starta upp sin verksamhet och få tillgång till idrottshallarna kommer att få tillträde så snart det är praktiskt möjligt, efter dialog med kultur- och fritidsavdelningen.


– Den låga smittspridningen i kommunen ger möjlighet att öppna upp för vissa prioriterade verksamheter. Vi vet att barn och ungdomar mår bra av att röra på sig och det finns en stor längtan att få börja träna igen. Vi hoppas att den låga smittspridningen fortsätter så att vi slipper göra nya nedstängningar framöver, säger Susanne Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

All träning ska ske på smittsäkert sätt

Alla träningsaktiviteter ska ske på ett sätt som minimerar risken för smittspridning. Föreningarna ska följa kommunens anvisningar om max-antal i respektive anläggning samt följa råd och rekommendationer från Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten. Information till föreningar kommer inom kort att finnas på kommunens webbplats.


Precis som tidigare fortsätter skolans verksamhet som vanligt i lokalerna.

Lokaler som är fortsatt stängda

Följande lokaler är fortsatt stängda tills kommunstyrelsen beslutar annat:

  • Allaktivitetshuset Saga, Strömsund
  • Teknikhuset, Strömsund
  • Folkets hus, Strömsund
  • Kommunala samlingslokaler
  • Gym i kommunala lokaler

Turistinformationerna i Strömsund och Gäddede är stängda för fysiska besök, men öppna i övrigt. Kontakt sker via mejl eller telefon.


Mer information
Susanne Hansson, kommunstyrelsens ordförande, 0670-161 61
Magdalena Sannemo, ungdoms- och fritidskonsulent, 0670-164 06


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: