Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Den 18 mars genomförde kommunen och polisen en gemensam trygghetsvandring i Backe. På bilden syns fyra av deltagarna. Foto: Mariana Handler

Publicerad:

Lyckad trygghetsvandring – nu arbetar vi vidare

Nu har vi genomfört trygghetsvandringen i Backe tillsammans med polisen. Vi vill tacka deltagarna för den värdefulla information som kom fram. Både kommunen och polisen har fått ett bra underlag att arbeta vidare med i det trygghetsskapande arbetet.

Den 18 mars gjorde kommunen trygghetsvandringen i Backe tillsammans med polisen, som vi tidigare berättat om. Syftet med vandringen var att lokalisera saker som är positiva och saker som bör åtgärdas för en ökad trygghet.

 

– På grund av pandemin var vandringen inte öppen för allmänheten, men vi fick värdefull information från den medborgare och representant från Fjällsjö Framtid som deltog, säger säkerhetssamordnare Sidney Christensen som deltog tillsammans med kommunpolisen Mariana Handler och områdespolisen Jonny Jonsson.

Förslag på åtgärder

Inför vandringen hade Backeborna möjlighet att fylla i en enkät om närmiljön. Tillsammans med synpunkterna som kom in under själva vandringen har nu polisen och kommunen ett bra underlag att arbeta vidare med. Bland annat ska man ta fram en åtgärdsplan som Brottsförebyggande rådet i Strömsunds kommun ska få ta del av i slutet på april. Efter det informerar vi även om åtgärdsplanen på vår webbplats.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Richard Persson
    Chef för teknik- och serviceförvaltningen/säkerhetsskyddschef
    0670-169 74

Senast ändrad/granskad: