Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Lördag 27 mars är det Earth hour, var med du också! Alla insatser är viktiga.

Publicerad:

Släck lamporna för vår planet under Earth hour

På lördag den 27 mars infaller världens största klimatmanifestation Earth hour och Strömsunds kommun deltar. Det kan du också göra genom att släcka ned en timme mellan klockan 20.30 och 21.30. Passa också på att se över vilka möjliga förändringar du kan göra i din vardag för att värna om vår enda planet.

Kommunen har under flera år deltagit i Earth hour genom olika aktiviteter för att sätta fokus på klimatfrågan. Genom det vill vi också bidra till att fler och fler invånare i kommunen ska bli medvetna om hur vi kan bidra till en bättre miljö.


År 2018 lanserade vi både en klimatvecka och en matsvinnskampanj mellan grundskolorna. I år blir det färre aktiviteter på grund av pandemin, men hur våra verksamheter kan minska sin miljöpåverkan är fortfarande en aktuell och viktig fråga. Pandemin har hjälpt oss att minska vår klimatpåverkan då arbetsresorna minskat avsevärt, möten sker digitalt och medarbetare arbetar på distans. 

Exempel på aktiviteter i samband med Earth hour

Här följer exempel på aktiviteter som sker i våra verksamheter i samband med årets klimatmanifestation.


Miljö- och byggavdelningen uppmanar sina medarbetare att kontrollera sin egen klimatpåverkan med hjälp av Världsnaturfondens klimatkalkylator. De uppmanar även politikerna i miljö- och byggnämnden att göra klimatkollen.

Till Världsnaturfondens klimatkalkylatorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kostenheten lagar och serverar en klimatsmart måltid på förskolor, skolor och boenden.

 

Vård- och socialförvaltningen och Närvård Frostviken uppmanar till att alltid lämna in överblivna läkemedel till ett apotek, om de slängs på fel sätt eller spolas ned kan de skada miljön.

Så lämnar du in överblivna läkemedel till ett apoteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunen uppmanar invånare att byta till e-faktura genom olika informationsinsatser.

Läs mer om fördelarna med e-faktura och autogiro

Kommunen går över till digital brandskyddsutbildning för medarbetare.

Är du med? Släck för vår planet!

Du kan också minska din klimatpåverkan och bidra till att öka den biologiska mångfalden. Välj dina förändringar och var med och gör skillnad! Världsnaturfonden, WWF, har samlat 50 små och stora förändringar du kan göra för planeten. Bygg till exempel ett insektshotell, låt en del av din gräsmatta växa eller släck alla lampor under Earth hour. Ingen kan göra allt men om vi är många, kan vi tillsammans göra stor skillnad!

Välj förändringarna du ska börja medlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om Earth Hour på Världsnaturfondens webbplatslänk till annan webbplats

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: