Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Eleverna samlade på skolgården för att tillsammans delta i #jerusalemachallenge.

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Hedenvindskolan sprider hopp genom Jerusalema dance challenge

Den 5 mars dansade eleverna på Hedenvindskolan i Strömsund in sportlovet genom att delta i Jerusalema dance challenge. Syftet var att sprida hopp och glädje under rådande pandemi och det lyckades de bra med i det vackra vädret.

På Hedenvindskolan har man under hösten haft gemensamma rastaktiviteter och olika fredagsutmaningar för att främja elevernas rörelse och gemenskap på skolan. När spridningen av coronaviruset ökade i samhället var skolan tvungen att ta bort aktiviteterna, men både elever och lärare har saknat dem.

”Ville göra något tillsammans”

– Skolan påverkas som alla andra av det rådande läget och vi kände att det var dags att göra något tillsammans men på ett säkert sätt. Valet av aktivitet blev Jerusalema dance challenge, säger rektorn Fredrik Jonsson.

Utmaningen gick som en dans

Den virala succén har fått allt från politiker till brandmän att dansa loss och glömma pandemin för ett ögonblick. Nu gav lärarna Helena Svanberg och Marcus Olofsson varje klass i uppdrag att lära sig dansen. Eleverna fick några idrottspass samt lite övrig tid för att lära sig stegen och utmaningen gick som en dans!

 

Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Världskarta med röda virusfigurer.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: