Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Vattenkvaliteten kan förändras över tid, därför är det viktigt att med jämna mellanrum provta sitt vatten om du har egen brunn. Foto: Mostphotos

Publicerad:

Kom ihåg att kontrollera ditt vatten om du har egen brunn

Ska du tillbringa mer tid hemma eller i stugan i år och har egen brunn? Då är det klokt att se över både tillgång och kvalitet på dricksvattnet.

Ungefär två miljoner människor får sitt dricksvatten från egen brunn i Sverige. Cirka häften av dem har det i sin permanenta bostad och hälften i ett fritidshus. Har du eget vatten ansvarar du själv för vattenkvaliteten och skötseln av brunnen.

Ta regelbundna vattenprov

Livsmedelsverket rekommenderar provtagning av vattnet vart tredje år, ska småbarn dricka vattnet bör det testas varje år. Tänk på att både kvaliteten på ditt vatten samt tillgången kan förändras med tiden. På Livsmedelsverkets webbplats finns bra information om vad du bör tänka på.

Livsmedelsverkets information till dig med egen brunnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: