Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Det går att åka slalom på flera ställen i kommunen.

Viktig information • Publicerat:

Tips för ett tryggt och roligt sportlov

Snart är det äntligen sportlov! Njut av ledigheten och ladda batterierna. Här kommer tips på aktiviteter, vill du vara utomhus finns det goda möjligheter i vår kommun. Var rädd om dig och kom ihåg att göra vad du kan för att det ska bli ett så tryggt och coronasäkert sportlov som möjligt.

När allt inte är som vanligt, är det extra viktigt att vara aktiv och röra på sig i friska luften för att må bra. I hela kommunen finns goda möjligheter till utomhusaktiviteter under sportlovet. Här på webben har vi samlat förslag på saker att göra. Det finns också länkar till föreningar i kommunen, tag gärna kontakt med dem för att få information om eventuella aktiviteter som passar i coronatider.

Till sidan Aktiv fritid i coronatider

Aktiviteter under sportlovet

Allaktivitetshuset Saga arrangerar i samarbete med RCI, Resurscentrum integration, följande aktiviteter i Strömsund under sportlovsveckan.

Skidspårsrebus

Ge dig ut i skidspåret på Rotnäset och lös skidspårsrebusen. Rebusen sitter halvvägs längs spåret som är 2,5 kilometer. Ta en bild med din mobiltelefon eller låna en förälders och lös sedan rebusen hemma ensam eller tillsammans med familjen. Rebusen kommer även att finnas 1 kilometer in på spåret vid skidstugan. Mejla ditt svar senast 14 mars till allaktivitetshuset(a)stromsund.se

Hitta platsen

Gå Allaktivitetshusets bildskattjakt som tar dig till olika platser i Strömsunds samhälle, kan du hitta slutdestinationen?


Måndag 8 mars klockan 12.00 kommer första bilden att läggas ut på Allaktivitetshusets konton på Instagram och Facebook. De kommer att leda dig till den första platsen, ta med en vän eller hela familjen och se om ni kan hitta nästa bild som leder er vidare. När ni nått slutmålet kan ni delta i en tävling om den finaste bilden som sedan läggs ut på Allaktivitetshusets sociala medier.

Digital skapartävling

Delta i Allaktivitetshusets och Tåsjödalens IK:s digitala skapartävling! Använd valfri teknik och material och skapa något på temat corona. Öppen för alla barn och ungdomar upp till 16 år (indelat i fyra klasser). Skapa, ta en bild och mejla senast 14 mars till allaktivitetshuset(a)stromsund.se

Ung som vuxen – skydda dig själv och andra

Ha ett underbart sportlov! Ung som vuxen, kom ihåg att göra det ni kan för att ledigheten ska bli så trygg och coronasäker som möjligt.

Kom ihåg de allmänna råden:

  • Stanna hemma vid symtom.
  • Begränsa nya nära kontakter. Umgås bara med personer du normalt träffar, personer du bor med eller några få vänner och närstående utanför hushållet.
  • Håll avstånd till andra och undvik platser med trängsel.
  • Res på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Använd munskydd i kollektivtrafiken om du är född 2004 och tidigare och reser vardagar klockan 7–9 samt 15–18.
  • Arbeta hemifrån om du kan.
  • Håll en god handhygien.
  • Var försiktig när du besöker personer som är 70+ eller tillhör en riskgrupp.

Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Person pimplar efter fisk på isen.

Testa att pimpla på lovet!

En grupp människor grillar korv över öppen eld.

Att grilla och äta utomhus är alltid mysigt.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: