Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Ökad smittspridning i länet – regionen förstärker föreskrifterna

Region Jämtland Härjedalen skärpte den 3 mars de regionala restriktionerna för länet. Detta på grund av ökad smittspridning, samt att den brittiska mer smittsamma virusvarianten nu dominerar bland de smittade i länet. Restriktionerna gäller fram till 11 april men omvärderas löpande utifrån smittläget.

De skärpta regionala restriktionerna är enligt Region Jämtland Härjedalen en lokal förstärkning av de allmänna föreskrifter som redan gäller. Den ökade smittspridningen har i de flesta fall koppling till arbetsplatser och hushållskontakter.

Det här innebär föreskrifterna

Föreskrifterna innebär bland annat att arbetsgivare fortsatt ska uppmana medarbetare att arbeta hemifrån när så är möjligt och erbjuda förutsättningar för det. Det ska även finnas goda möjligheter att hålla avstånd på arbetsplatsen.

 

Regionen påpekar att tidigare allmänna råd fortsatt gäller, det är särskilt viktigt att stanna hemma vid minsta symtom och boka tid för provtagning.

Läs mer om de skärpta regionala restriktionerna på Region Jämtland Härjedalens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: