Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Biblioteken öppnar för fysiska besök – stängningen förlängs för vissa kommunala lokaler

Kommunstyrelsen beslutade igår att de kommunala lokaler som varit stängda sedan november för att minska smittspridningen, ska vara fortsatt stängda till och med den 31 mars. Biblioteken öppnar för fysiska besök den 15 mars.

I slutet av januari beslutade kommunstyrelsen att förlänga stängningen av vissa kommunala lokaler till och med sista februari. Igår togs beslut om ytterligare förlängning till och med den 31 mars. Anledningen är sportlovsperioden och den ökade risken för smittspridning och klusterutbrott.


– Under sportlovsveckorna väljer kanske fler än tidigare att resa och vi bedömer därför att det inte är rätt läge att öppna. Under jul och nyår upplevde vi en kraftigt ökad smittspridning i kommunen. Nu har antalet fall minskat men vi ser en risk att läget kan bli lika allvarligt igen och det vill vi motverka, säger kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson, (S).

Fortsatt sårbart

Kommunen delar uppfattningen att idrott i alla åldrar är viktigt för folkhälsan, men bedömer att risken för smittspridning är för hög för att motivera en öppning då läget fortfarande är sårbart.


– Vi är medvetna om att föreningslivet blir påverkat men hoppas samtidigt på förståelse. I vår kommun finns goda möjligheter till alternativa aktiviteter utomhus vilket vi vill uppmuntra till under denna period. Vi hoppas att stängningen får effekt och att smittspridningen fortsätter att minska så att vi kan omvärdera beslutet vid nästa sammanträde, säger Susanne Hansson.

Biblioteken öppnar för fysiska besök

Biblioteken öppnar för fysiska besök den 15 mars. Fram till dess går det bra att beställa en bokpåse genom att ringa eller mejla. Det går också att beställa digitalt via kommunens webbplats.

Till information om kommunens bibliotek

Fakta: Följande lokaler är stängda till och med den 31 mars

  • Simhallar (endast öppna för skolornas verksamhet).
  • Kommunala idrottshallar (endast öppna för skolornas verksamhet).
  • Allaktivitetshuset Saga, Strömsund.
  • Teknikhuset, Strömsund.
  • Kommunala samlingslokaler.
  • Gym i kommunala lokaler.
  • Folkets hus, Strömsund.

Turistinformationerna i Strömsund och Gäddede är stängda för fysiska besök, men öppna i övrigt. Kontakt sker via mejl eller telefon.Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: