Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Kommunen ser över fördelningen av driftbidrag för att stötta föreningslivet

Kommunstyrelsen beslutade igår om hur årets driftbidrag till samlingslokaler ska fördelas med anledning av corona-pandemin. Beslutet innebär att de föreningar som fick driftbidrag 2020 får samma belopp i driftbidrag även i år.

Driftbidraget till samlingslokaler är ett ekonomiskt stöd till föreningar, baserat på bland annat antalet aktiviteter med publika besökare. Tanken är att det ska uppmuntra till ett aktivt föreningsliv för en levande bygd.

Begränsningar på grund av pandemin

På grund av corona-pandemin har det varit ytterst svårt, eller omöjligt, för föreningar i kommunen att ha publika aktiviteter i sina samlingslokaler under 2020. Därför beslutade kommunstyrelsen den 23 februari att årets fördelning av driftbidrag ska utgå från föreningarnas aktiviteter och antal besökare under 2019.


– Utan ändringen riskerar föreningarna ett kraftigt minskat stöd. Genom det här beslutet vill vi stötta föreningslivet under denna utmanande tid, säger kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson, (S).


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: